Budujeme Partnerstvá
Európsky fond regionálneho rozvoja
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink

Projekt címe:
Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink
Projekt azonosító száma:
SKHU/WETA/1901/4.1/229
Projekt kezdete:
2020.09.01.
Projekt vége:
2021.09.30.
Projektben együttműködő partnerek:
Mária Út Közhasznú Egyesület, Palást község
A projekt célja:
A térség települései, valamint a Mária Út Egyesület partneri viszonyt ápolva tűzték ki célul a zarándokutak fejlesztését, amely kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhat meg, hiszen közös környezeti adottságokon, kulturális és vallási hagyományokon, örökségeken alapul.

A projekt egyik célja az együttműködés megerősítése a két partnerország között, oly módon, hogy olyan fejlesztést hozzon létre, amely más partnereket is együttműködésre ösztönöz. (lásd: oktatási intézmények, cserkészek,természetvédelmi egyesületek/területek,parkerdők,önkormányzatok stb).

A fejlesztés révén létrejön egy a „brianbox” játék elvén alapuló webes és mobil applikációs (IOS) felhasználói felület / alkalmazás a térség természeti értékeinek vonatkozásában. Továbbá új nemzetközi kapcsolatok, együttműködések jönnek létre, melyek a jövőben bővülhetnek, fejlődhetnek.

A projekt számszerűsíthető eredményei között említendő az útvonalon található értékek felmérése és rögzítése, webes és mobile felület fejlesztése – finomhangolása, a promóciós tevékenységek, a projekt keretében megszervezett rendezvények és workshopok. Ezen produktumok mind a térségbe érkező, mind a térségben élő célcsoport számára nyújtanak információkat és élményeket, a térség turisztikai potenciáljának és a nemzetközi együttműködések növelését szolgálják.

A Mária Út Egyesület, valamint Palást Község hosszú évekre visszamenően igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, kihasználva az említett vonzerőkben rejlő potenciált és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.


Obsah tejto webovej stránky nemusí nevyhnutne odrážať oficiálne stanovisko Európskej únie.